16/12/12

Μετά το Αεροδρόμιο, η Ολυμπία Οδός...

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ

Είναι η μοίρα αυτού του τόπου; Να μεγαλοπιάνεται, να ονειρεύεται καλοκαίρια και χειμώνες και μονίμως να νιώθει ριγμένος! Θέλουμε Αεροδρόμιο στην Ανδραβίδα, και στο Επιτάλιο αν γίνεται, θέλουμε λιμάνια και μαρίνες, Πανεπιστήμιο θέλουμε και Σχολές σε κάθε Δήμο, ξενοδοχειακά συγκροτήματα γήπεδα γκολφ και θεματικά (όχι παιδικά...) πάρκα.
Να μή θέλουμε και αυτοκινητόδρομο ,εμείς η Ευρωπαίοι; Χθες την ονόμαζαν Ιονία οδό, τί Ιονία (θυμίζει αιωνία...) την βαφτίσαμε Ολυμπία! Η Ολυμπία μας, το καμάρι μας, δεν θα πηγαίνει στην Ολυμπία, αλλά στην Τσακώνα...Ακούς Τσακώνα.. Να οι εταιρείες Τέρνα, σμέρνα κλπ , να οι εργολάβοι και υπό, να οι γέφυρες, οι αμμοχαλικοληψίες, οι απαλλλοτριώσεις...Σε δύο ώρες  Πύργος -Αθήνα. Ιδού η Ανάπτυξη, θα έρθει με χίλια, οι τουρίστες θα καταφθάνουν πανταχόθεν...αεροπορικώς, οδικώς ,σιδηροδρομικώς..Είπα σιδηροδρομικώς;..Ακούσατε καλά;..Αλλο εννοούσα..Τί να σου κάνουν τα τρένα τώρα..Από την εποχή του Τρικούπη ίδια έμειναν.. Ενώ ακούς Ολυμπία οδός και γεμίζει το στόμα σου (κασαυέριο και σκόνη..).. Ακούς Αεροδρόμιο και αισθάνεσαι αμέσως τη δροσιά της κηροζίνης και το νανούρισμα των απογειώσεων...
Ολυμπία οδός, το όραμα του σύγχρονου Ηλείου Πολιτικού, αριστερού,δεξιού ή αδέξιου..

Κάπου εκεί ξυπνήσαμε! Τί , θα σταματήσει στην Πάτρα; Και πώς θα λέγεται Ολυμπία;
Φύλακες γρηγορείτε. Συναγερμός, Ξεσηκωμός, έγραψε ο Τοπικός Τύπος (αυτός με τα σκούρα γυαλιά; όχι ρε ο άλλος που γράφει ό,τι τον συμφέρει..). Στα όπλα, στ΄ άρματα, στα χαρακώματα. Πιάστε τα στενά, αποκλείστε τους δρόμους, τους διαδρόμους, τα λιμάνια. Εν τέλει παραιτηθείτε. Φύγετε, πάρτε τα όρη και τα βουνά, τις αξίνες, τα στυλιάρια... Στυλιάρια!

Και τώρα;
Θα μας μείνουν οι γέφυρες στο πουθενά; Θα περνάμε από κάτω ,αλλά όχι από πάνω. Θα γίνουν μνημεία, αξιοθέατα. Θα λέμε, από δω θα περνούσε η Ολυμπία Οδός..Θα αποκτήσουμε ιστορία εν μια νυκτί..Θα οργανώνουμε μνημόσυνα μίσους και λατρείας. Θα έρχονται ορδες εργολάβων και πάλαι ποτέ διαπλεκόμενων πολιτικών και θα πλέκουν το Μέγα Εγκώμιον Της Αειμνήστου Ολυμπίας Οδού..

Γιατί της άλλαξαν το όνομα; Γιατί δεν την άφηναν Ιονία; Τώρα θα μείνει αιωνία (η μνήμη της) ,αξιομακάριστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: