23/12/12

ΤΣΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ...

...ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΟΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Σε είκοσι οικογένειες της περιοχής Λεχαινών μοιράστηκαν κατοίκον σήμερα το πρωί τσάντες με τρόφιμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων από εθελοντές της τοπικής οικολογικής οργάνωσης "Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον" (ΕΠΟΠ).
Η πρωτοβουλία της ΕΠΟΠ να υπάρξει φροντίδα για συμπολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης, βρήκε την αναγκαία απήχηση  και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα επελέγησαν με τη βοήθεια κοινωνικής λειτουργού οι οικογένειες και με την οικονομική στήριξη μελών και φίλων της οργάνωσης και τη συνδρομή επαγγελματιών και καταστηματαρχών του τόπου, συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες ποσότητες τροφίμων.



Οπως δήλωσαν μέλη της ΕΠΟΠ που συμμετείχαν σ΄αυτή την ωραία πρωτοβουλία (που πιστεύουμε ότι θα βρεί και άλλους μιμητές) "για μας η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι  η συγκίνηση με την οποία οι οικογένειες αυτές δέχτηκαν την ελάχιστη αυτή  βοήθεια που μπορέσαμε αυτές τις γιορτινές ημέρες να τους προσφέρουμε, αλλά και η ευρύτερη απήχηση που είχε η πρωτοβουλία μας από την τοπική κοινωνία, που σε συνθήκες κρίσης οφείλει να ξαναβρεί τις αξίες με τις οποίες μπόρεσε να ορθωθεί και να προχωρήσει  ενωμένη σε ανάλογες εποχές".

Τέλος εκπρόσωποι της ΕΠΟΠ εκτιμώντας τόσο την απήχηση της πρωτοβουλίας τους όσο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, μας δήλωσαν ότι " σκοπεύουν να οργανώσουν ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ στα Λεχαινά ώστε  αφενός όσοι περισσότεροι  μπορούν να συνεισφέρουν διάφορα είδη μακράς διάρκειας, αφετέρου δε να δίνεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα (πχ μια φορά το μήνα) βοήθεια σε  οικογένειες. Ευχόμαστε  και άλλοι θεσμικοί φορείς και πρωτίστως ο Δήμος και το Κράτος να κινηθούν δραστήρια προς την οργανωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών που υπονομεύουν την κοινωνία μας. Εμείς προς την κατεύθυνση αυτή θα εργασθούμε.".

Δεν υπάρχουν σχόλια: