15/1/14

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του χθες ο γεωπόνος Τάκης Λαϊνάς για τον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης!


Την κάθοδό του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, ανακοίνωσε χθες με δήλωσή του ο γεωπόνος κ. Τάκης Λαϊνάς.
Η υποψηφιότητα του κ. Λαϊνά είναι η τρίτη που έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, μετά από αυτή του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ανδρέα Κορομηλά και του γεωπόνου κ. Παναγιώτη Καραδήμα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πλέον ζήτημα ημερών η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Δημήτρη Αρβανίτη, αλλά και του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου κ. Ναμπίλ Μοράντ!
Με μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο ως αιρετός στον πρώην δήμο Λεχαινών όσο και ως περιφερειακός σύμβουλος, αλλά και σε πολλές συλλογικές πρωτοβουλίες, ο γεωπόνος και εκ των ιδρυτών και ιδιοκτητών της εταιρείας Geoplant κ. Τάκης Λαϊνάς έδωσε χθες, με την ανακοίνωσή του, το «στίγμα» της υποψηφιότητας του.
Βασικοί στόχοι του κ. Λαϊνά, η ενεργοποίηση και συμμετοχή του πολίτη, η καταπολέμηση του παραγοντισμού και του άγονου τοπικισμού, η ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διαχείριση των τοπικών ζητημάτων στις σημερινές, δύσκολες μνημονιακές συγκυρίες κ.α.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του, ο κ. Τάκης Λαϊνάς αναφέρει: «Ζώντας σε αυτό το τόπο και μετέχοντας επί σειρά ετών σε συλλογικές πρωτοβουλίες και τα αυτοδιοικητικά όργανα, και παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια τα όσα αρνητικά συμβαίνουν ή συνδέονται με το νέο Καλλικρατικό δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Η τοπική αυτοδιοίκηση στις σημερινές πραγματικά δύσκολες μνημονιακές συγκυρίες αλλά και σε οποιεσδήποτε συνθήκες είναι ο σημαντικότερος θεσμός για τη διαχείριση των τοπικών ζητημάτων που σχετίζονται με την παροχή των κοινωνικών αγαθών παιδείας, πρωτοβάθμιας υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, καθαριότητας, οδοποιίας, περιβάλλοντος, πολιτισμού αλλά και τοπικής οικονομίας, ανεργίας, μεταναστών, ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, υποστήριξης των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων και άλλα πολλά που έχουν στόχο την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας με μια προϋπόθεση: την ενεργοποίηση και συμμετοχή του πολίτη. Ο πολίτης δεν είναι ο υποτελής του δημάρχου που τον παρακαλεί να του λύσει το προσωπικό του πρόβλημα. Είναι ενεργό μέλος μιας κοινωνίας με υποχρεώσεις και δικαιώματα και ο δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος είναι κάποιοι από εμάς τους ίδιους που λειτουργούν με αυταπάρνηση, ισονομία, άμεση δημοκρατία και διάλογο.
Βασική μου αρχή είναι η ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης και η καταπολέμηση του παραγοντισμού και του άγονου τοπικισμού, με άλλα λόγια η ουσία της αυτοδιοικητικής φιλοσοφίας και πολιτικής.
Ήδη έχει αρχίσει ένας τίμιος και ειλικρινής διάλογος με όλους: αγρότες, εργάτες, εργαζόμενους, υπαλλήλους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και ειδικά τους νέους, και σας ΚΑΛΩ να συμπορευτούμε για μια υναμική και δημιουργική διαχείριση των τοπικών θεμάτων, με γνώση, τόλμη και ανιδιοτέλεια».

Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: